Pogoji nakupa

POGOJI NAKUPA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Electrom.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Last  spletne trgovine Electrom.si je podjetje  ZM Dava d.o.o. 

Za nakup preko spletne strani je potrebna registracija v sistem Electrom.si. Le-ta poteka tako, da stranka najprej pridobi uporabniško ime ter geslo.  Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 

Postopek nakupa

 1. Za nakup se je potrebno  najprej registrirati kot fizična ali pravna oseba.
 2. S pomočjo iskalnika na levi strani poiščete željeni izdelek.
 3. Za dodajanje izdelka na seznam, klinite na "V košarico".
 4. Vpišete željeno količino, izberete barvo, velikost ali kakšen drug variabilen parameter in kliknete na puščico.
 5. V primeru, da ste z nakupovanjem končali kliknete na "K blagajni".
 6. V primeru, da želite dodati še kak izdelek, ponovite korake od 2 do 5.
 7. Preverite svoje osebne podatke, prejemnika, način dostave in plačila, vpišite željen komentar in kliknite na puščico. Zaradi lažje in hitrejše dostave vpišite svojo telefonsko številko.
 8. (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite "Prikaži nakupovalno košarico".)
 9. Preverite, če so vsi podatki pravilni (naročeni izdelki, naslov...) in kliknite na puščico.
 10. (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite "Prikaži nakupovalno košarico". Če v tem koraku spletno stran zapustite, vaše naročilo ne bo oddano in podatki ne bodo poslani!)
 11. Na posredovan elektronski naslov boste prijeli potrdilo o naročilu.
 12. Na podlagi prejetega naročila Electrom.si izstavi račun, ki ga priloži dostavljenemu blagu.
 13. V primeru pošiljanja, blago dostavi dostavna služba glede na vašo izbiro: Pošta Slovenije ali GLS ali DPD.

* Izbrane izdelke si lahko kadarkoli ogledate, če kliknete na simbol košarice, ki se nahaja v zgornji menijski vrstici.

Sklenjeno pogodbo hrani ponudnik, kupcu je ob dobavi blaga priložen račun. Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcem dosegljive v primeru posredovane zahteve.

Evidence strank hrani Electrom.si in se ne posredujejo tretjim osebam. Naša družba jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno. Stranke se lahko kadarkoli odjavijo iz liste za obveščanje.

Veljavnost ponudbe

Preklic naročila lahko opravite do ene ure po prejeti  e-potrditvi naročila tako, da sporočite na telefonsko številko 041 834 045 ali email: sales@electrom.si  svoj odstop od naročila.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Electrom.si v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen ob prevzemu blaga v poslovnih prostorih. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo in vas vljudno prosimo, da nas o njih obvestite in jih ne izkoristite v svojo korist. 

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 - s plačilom predračuna  na račun podjetja,
 - plačilo s kreditnimi karticami,

- plačilo s Paypal,

- plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu v poslovnih prostorih.
Več v povezavi Plačila. 

Dostava

Če se nakup blaga naredi do 12.ure in kupec prejme e-potrditev naročila, prične dobavni rok teči še isti dan. V nasprotnem primeru se potrditev naročila obravnava naslednji dan. Za izdelke na zalogi, naročene za dostavo po Sloveniji, je skupen dobavni rok 2-4 delovnih dni. Za izdelke, naročene znotraj EU držav ter izven EU, se dobavni roki gibljejo glede na izbiro dostavne službe med 3-10 delovnih dni. Cene dostave so različne glede na težo (kg) izdelka in izbiro dostavne službe.  Pri samem nakupu se izbere dostavno družbo: Pošta Slovenije, GLS ali DPD.
Več v povezavi Dostava.

Ponudbe in posebne ponudbe izdelkov

Ponudba Electrom.si se redno obnavlja glede na zalogo. Neposredno se nove izdelke prilaga k širši ponudbi. V spletni trgovini pa redno potekajo tudi akcije in posebne ponudbe s popusti. Le-te so aktualne toliko časa, kolikor so prikazane. Prav tako je mogoče naročiti darilne bone.

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini  http://www.electrom.si vsebujejo 22% DDV. Podjetje ZM Dava d.o.o. cene določa in je davčni zavezanec (DŠ: SI75518864). Cene so označene v valuti EUR. Spletne cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine pod zgoraj omenjenimi možnostmi plačila na dan opravljenega naročila. V primeru nakupa s kreditno kartico ali PayPal-om se strošek nakupa poveča za 5 %. V ceno je vštet strošek nakupa in se izpiše po izbiri omenjenih plačilnih metod. Cene se redno ažurirajo. Več o plačilnih načinih in dodatnih stroških si lahko preberete pod rubriko Plačila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je  kupec dolžan poravnati  stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa, razen če ni bilo pisno dogovorjeno drugače. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti (ZM Dava d.o.o., Trg svobode 18, 2310 Slovenska Bistrica) ali na kontaktni email sales@electrom.si ,  blago pa vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložen mora biti račun, dokumentacija in reklamacijski obrazec. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. Stroške vračila in poštnine krije pošiljatelj sam. V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku izbrane dostavne službe.

Reklamacije v garancijskem roku

Za vse artikle velja garancija po pogojih proizvajalca in sicer najmanj 12 mesecev. Potrošni material (svetila, zavorne obloge ...) nima garancije.
Proizvajalec jamči, da bo izdelek brezhibno služil svojemu namenu, če se bo ravnalo po danih navodilih. Proizvajalec jamči, da bo na svoje stroške odpravil pomanjkljivosti oziroma napake na izdelku. Če reklamacijo kupec uveljavlja v trgovini, kjer ste izdelek kupili, ga mora obvezno dostaviti v originalni embalaži skupaj z garancijskim listom in računom. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka.
Garancija ne velja, če se ugotovi, da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca. Garancija ne velja, če kupec ne predloži pravilno izpolnjenega garancijskega lista oziroma računa za izdelke, za katere se ne izdaja specifičnega garancijskega lista ali servisnih posegov nepooblaščenih oseb.

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) ali zavrniti/ne prevzeti ali pa prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru prevzema poškodovanega paketa in ne prijave poškodbe, reklamacije blaga žal ne bomo obravnavali. O tem nas, prosim, obvestite.

Škoda

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov. Ob nakupu izdelkov uporabnik prejme natančna navodila posebne uporabe, ki se jih potrebno držati.

Odgovornost ponudnika


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. V primeru netočnih podatkov glede lastnosti izdelkov, rokov dobave ali cen bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

VRAČILA

Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je  kupec dolžan poravnati  stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa, razen če ni bilo pisno dogovorjeno drugače. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti (ZM Dava d.o.o., Trg svobode 18, 2310 Slovenska Bistrica) ali na kontaktni email sales@electrom.si ,  blago pa vrniti v 30 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložen mora biti račun, dokumentacija in reklamacijski obrazec. Možnost vračila ne velja za potrošni material ( svetila, zavorne obloge, ročice za gas,...). Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. Stroške vračila in poštnine krije pošiljatelj sam. V primeru dostave na naše stroške vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku izbrane dostavne službe.

PLAČILA

Izbira se lahko med sledečimi načini plačila izdelkov:

 • plačilo po predračunu,
 • plačilo s kreditnimi karticami ali Paypal,
 • plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu v poslovnih prostorih.

1.) Plačilo po predračunu:
Pri izbiri plačila po predračunu bo po zaključku nakupa na kupčev e-poštni naslov posredovan predračun  z navodilom za izvedbo plačila. Znesek se lahko poravna s plačilnim nalogom preko katere koli banke, spletne banke, pošte, ... Pri nakupu po predračunu se lahko izbere dostava na katerikoli naslov ali se kupljeno blago prevzame osebno v poslovnih prostorih ( Trg svobode 18, Slovenska Bistrica ). V kolikor ni navedeno drugače, se v primeru dostave na izbrani naslov obračunajo še stroški dostave. Ko kupec s strani banke prejme potrdilo o plačilu, prejmete od prodajalca e-poštno sporočilo "potrditev naročila". V kolikor v 48 urah od izdanega e-poštnega sporočila "obvestilo" prodajalec ne prejme potrdila o plačilu, se nakup zavrne. Po 48 urah bodo izdelki ponovno naprodaj. Z izdanim sporočilom "potrditev naročila" začne veljati dobavni rok. Za hitrejšo obdelavo naročila, nam lahko na email: sales@electrom.si pošljete potrdilo o plačilu izdelka. Ko s strani spletne trgovine kupec prejme sporočilo "zaključek nakupa", je bilo naročilo predano dostavni službi .

Podatki za nakazilo so sledeči:

Naslovnik: ZM Dava d.o.o., Na Ajdov hrib 26, 2310 Slovenska Bistrica

Številka transakcijskega računa: NKBM, IBAN: SI56 04430-0002209095, SWIFT:  KBMASI2X.

2.) Plačilo s kreditnimi karticami ali Paypal:

Kupljeno blago se lahko preko spletne trgovine plača s kreditno kartico (EuroCard/MasterCard, American Expres, Visa, Diners) ali PayPal računom. Pri plačilu s kreditno kartico se plačilo izvede in avtorizira v realnem času. To pomeni, da kupec po uspešno procesiranem (opravljenem) nakupu na podani e-poštni naslov prejme "potrditev naročila". Naročilo se smatra za veljavno samo v primeru, ko kupec na podani e-poštni naslov prejme obvestilo "potrditev naročila". V primeru, da se pri nakupu ne navede pravilnih podatkov kreditne kartice (ime lastnika, številka kreditne kartice, datum poteka in CV2 koda), se avtorizacija kreditne kartice ne izvede, naročilo pa se smatra kot neuspešno. Ko v spletni center administrator prejme potrdilo o avtorizaciji kupčevega plačila, s strani centra kupec prejme e-poštno sporočilo "potrditev naročila". V kolikor prodajalec ne prejme avtorizacije kupčevega plačila, bo nakup zavrnjen in izdelki bodo ponovno naprodaj. Z izdanim sporočilom "potrditev naročila" začne veljati dobavni rok. V vsa plačila s kreditnimi karticami in Paypal je všteta 5% provizija nakazila. V primeru osebnega prevzema lahko kupec v  poslovnih prostorih  prevzame izdelke na zalogi ter jih plača samo z gotovino. Možnosti plačila s kreditnimi karticami pri osebnem prevzemu ne nudimo. Podjetje ZM Dava d.o.o. jamči, da ne shranjuje podatkov (številk) kreditnih kartic. Avtorizacijo kreditnih kartic varuje MasterCard SecureCode in Verified by Visa.

3.) Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu:

Vrednost nakupa se lahko poravna z gotovino v prodajalčevih poslovnih prostorih. Za nakupe z gotovino veljajo drugačne cene in popusti. V kolikor želi kupec poravnati nakup pred prevzemom blaga, ga lahko plača s predračunom na katerikoli banki, spletni banki, pošti... in potrdilo o plačilu prinese s seboj. S tem se izogne plačilu poštnine. V primeru osebnega prevzema lahko v prodajalčevih poslovnih prostorih  prevzame izdelke na zalogi ter jih plača samo z gotovino. Možnosti plačila s kreditnimi karticami pri osebnem prevzemu ne nudimo.